lördag 18 juni 2011

Hanna diskuterar

Okeeii.. nu är dagens ämne är: Politikerna!

Vad har vi för regering idag? Jo Moderaterna med Fredrik Reinfeldt i spetsen!
Vad lovade han oss ungdomar innan förra valet?
Jo, nya jobb, mer bostäder alltså 1:or och 2:or sen skulle han även sänka skatten.. vad har han gjort? ÖM INTE ETT JÄVLA SKIT!

Jag tänkte även såhär.. om man kollar på vilka nerskärningar han har gjort så är dom väldigt många.. han har plockat bort en massa jobb.. dom trycker ihop typ 30 elever i en klass och i den klassen kanske det finns 3 elever som behöver extra stöd i form av en elevassisten, får dom tre varsin då? Näe! Bara där är det ju förfan tre jobb mer!

Barn omsorgen då.. knöka ihop typ 25 småbarn och bara ha 3 personal.. hur fan tänker man då liksom?? Småbarn behöver fan stöd och även omsorg i form av torka bort bajs, mata, mm.
Om det inte sköts så får inte barnen den uppväxen som behövs från förskolan!

Om man kollar på vård och omsorg: Där har dom också minskat med personal, varför? Gamlingar behöver väl också stöd fast i annat syfte! Vad är det mer med omsorgen då? Jo.. för lite boende platser för dom som behöver komma in på ett äldreboende, går det och ordna? NEJ!

Om politikerna skulle tänka lite längre än vad näsan räcker och inte med röven då skulle dom inse att oj då.. dax o bygga fler äldreboenden!
Tänk såhär, du bygger ett äldre boende med fyra avdelningar och på varje avdelning så har du plats för ungefär 15 gamlingar och var krävs då i insatts av personal, jo tre stycken!

På fyra avdelningar med tre på varje, det är fan 12 nya jobb! Sen ska man ju kanske ha lite mer personal utöver det.. så räkna på ungefär 20 nya jobb!

Om politikerna skulle bygga fler bostäder, då betyder det ju att dom måste anställa fler byggarbetare och det resluterar till att arbetslösheten minskar!!

Tänk egentligen hur mycket jobb som kan fixas med hjälp av lite fler bostäder!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar